Biologische moestuinzaden

Biologische zaden kopen: waarom zou je het doen?

Als je aan de slag gaat met je eigen moestuin, dan wil je natuurlijk het beste voor je plantjes. En wat is er nu beter dan biologische zaden? Oké, oké, we horen de sceptici al denken: "Maar waarom zou ik in hemelsnaam biologische zaden kopen? Zaden zijn toch gewoon zaden?"

Wel, lieve mensen, biologische zaden zijn niet zomaar zaden. Ze zijn een stuk beter voor jou, je plantjes en de aarde. En dat is niet zomaar een loze kreet van de makers van deze site.

Beter voor jou

Laten we beginnen bij jou. Als jij biologische zaden gebruikt, dan weet je zeker dat er geen chemische troep op zit. Geen pesticiden, geen herbiciden, geen fungiciden. En dat is maar goed ook, want je wil toch geen gif in je eigen voedsel? Nee toch?

Maar ook je plantjes worden blij van biologische zaden. Deze zaden zijn namelijk gemaakt van planten die op een natuurlijke manier zijn gekweekt. Er zijn geen genetisch gemodificeerde organismen (GMO's) aan te pas gekomen en de planten zijn niet behandeld met chemische middelen. Hierdoor zijn de zaden sterker en gezonder dan reguliere zaden. Ze hebben een betere weerstand tegen ziektes en plagen en groeien beter in hun natuurlijke omgeving.

Beter voor de aarde

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de aarde. Biologische zaden zijn namelijk beter voor de bodem. Door het gebruik van natuurlijke bemesting en gewasrotatie wordt de bodem niet uitgeput en blijft de vruchtbaarheid behouden. Hierdoor kunnen de plantjes beter groeien en is de oogst van betere kwaliteit.

Dus beste moestuinierders, als jullie op zoek zijn naar zaden voor jullie tuin, kies dan voor biologische zaden. Want waarom zou je chemische troep in je eigen voedsel willen stoppen? Of je plantjes willen laten groeien met behulp van GMO's? En laten we de aarde niet vergeten. Met biologische zaden geef je haar een stukje extra liefde.

Wij van WC eend

En waar kun je die biologische zaden dan kopen? Juist, bij feggies.nl natuurlijk! Ons assortiment is niet alleen biologisch, maar ook nog eens van hoge kwaliteit. En met onze zaden heb je binnen de kortste keren een prachtige moestuin. Happy gardening!

Terug naar blog

Reactie plaatsen